El Lecxit: l’aposta de l’Escola Municipal de Formació Continuada per crear vincles intergeneracionals entre maçanetencs

05/03/2024

Les parelles lectores es troben setmanalment a Can Trinxeria per acompanyar en la lectura als infants i incrementar el seu èxit educatiu  

L’Escola Municipal de Formació Continuada (EMFC)  aposta pel projecte Lecxit per crear vincles intergeneracionals entre maçanetencs a través de parelles lectores entre adults, joves i infants que es troben per llegir i incrementar el seu èxit educatiu.

Es tracta d’un projecte que reuneix a mentors voluntaris i alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Maçanet de la Selva que fan Servei Comunitari, amb infants lectors seleccionats de 4t, 5è i 6è de primària. Les parelles lectores es troben setmanalment a Can Trinxeria, espai de l’EMFC, els dijous de 16.45 a 17.45 h, per llegir els llibres que han escollit de la Biblioteca municipal. L’objectiu és fomentar l’ús del català en la lectura i millorar-ne la parla.

Amb aquest curs, és el tercer any que es duu a terme aquest programa i algunes parelles repeteixen experiència, com és el cas de la Nora i la Montserrat, que porten tres anys juntes i asseguren que “(la Nora) ha après que la Biblioteca és la seva segona escola”.

Cal destacar que l’EMFC també promou les parelles lingüístiques a través de voluntaris. Aquest curs s’ha començat amb una voluntària que mentoritza a dos alumnes que volen aprendre el català.

Aquest projecte forma part de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, per la promoció de la lectura i el treball de la comprensió lectora per a la millora de l'èxit educatiu de l'alumnat dels centres educatius.

L’Escola Municipal de Formació Continuada és l’espai municipal de referència de formació extraescolar al municipi de Maçanet de la Selva. S’ubica a Can Trinxeria, tot i que també dona servei als centres educatius, i s’imparteixen classes d’idiomes, TIC i activitats lúdiques.

 

Per a més informació sobre l’EMFC i els seus cursos, podeu visitar Can Trinxeria (av. de Catalunya, 2) de dilluns a divendres, de 15.30 a 19 h, o bé posar-vos en contacte a eformacio@massanetdelaselva.cat i al 972 16 57 89.

El Lecxit: l’aposta de l’Escola Municipal de Formació Continuada per crear vincles intergeneracionals entre maçanetencs