Docs del mes: Advocate

Respectant sempre les mesures de la COVID19, l'últim divendres de cada mes us oferim l'estrena d'una pel·lícula documental al teatre La Societat. Mirades úniques a la realitat premiades als millors festivals i en versió original subtitulada al català.

Divendres 26 de febrer a les 19.30 al teatre La Societat.

Gratuït.

Advocate

Israel, Canadà, Suïssa (2019). 108 minuts.
VO en hebreu, àrab i anglès, subtitulada en català.

La història

Traïdora, advocada del diable... a la lletrada jueva Lea Tsemel l’han anomenat de totes les maneres possibles. Està especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins i no té pèls a la llengua amb els seus companys de professió. Accepta els reptes més difícils, com ara representar acusats palestins que han comès, presumptament, delictes de terrorisme o crims contra ciutadans israelians sota la convicció que la repressió que pateix Palestina justifica la seva lluita per alliberar-se.
Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defenses de dos casos concrets, el de l’Ahmad, un nen de 13 anys acusat de participar en un apunyalament d’un noi israelià, i el de l’Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d’un intent frustrat d’atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Defensora dels drets humans i amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades denunciant l’estat d’ocupació i repressió que pateixen els palestins i, a la vegada, intentant fer entendre a l’opinió pública que el govern d’Israel és responsable d’aquesta violència.
La història d’un terratrèmol al gremi de l’advocacia a Israel, des d’on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: "Hauríeu d’intentar entendre'm, perquè soc el futur".

La directora i el director

Rachel Leah Jones (Estats Units, 1970) és directora i productora de documentals centrats en Israel i Palestina aclamats per la crítica. Va créixer entre Berkeley i Tel Aviv i posseeix una llicenciatura en Estudis de Raça, Classe i Gènere i un màster en Arts de Medi Documental. Els seus treballs com a directora inclouen: 500Dunam On The Moon (2002) per a France Channel 2; Askenaz (2007) per a Israel Canal 8; Targeted Citizen (2010) per a Adalah, el centre legal per als drets de les minories àrabs a Israel; i Gypsy Davy (2012) per a Israel Channel 8 (Sundance 2012). Jones també ha produït pel•lícules per a altres com Wall de Simone Bitton (Canes 2004; Premi Especial de Jurat a Sundance 2005). També ha treballat per a mitjans de comunicació progressistes com el noticiari Democracy Now!
Philippe Bellaiche (França, 1967) director de fotografia guardonat, els treballs del qual inclouen Between Fences (Berlín 2016); Once I Entered A Garden (Roma 2012); Z32 (Venècia 2008); Avenge But One Of My Two Eyes (Cannes 2005) d'Avi Mograbi; The Settlers (Sundance 2016); Hothouse (Menció Especial de Jurat, Sundance 2007) de Shimon Doten; Gypsy Davy (Sundance 2012) de Rachel Leah Jones; The Flat (Tribeca 2012; Premi de l'Acadèmia d'Israel 2011) d'Arnon Goldfinger, entre molts d'altres. És professor de cinematografia i imparteix classes magistrals.

Fitxa tècnica

  • Direcció: Rachel Leah Jones, Philippe Bellaiche
  • Guió: Rachel Leah Jones
  • Producció: Phillipe Bellaiche, Rachel Leah Jones, Paul Cadieux, Maryse Rouillard, Joëlle Bertossa, Flavia Zanon
  • Producció executiva: Neil Tabatznik, Robin Smith
  • Càmera: Phillipe Bellaiche
  • So: Rachel Leah Jones
  • Edició: Yael Bitton
  • Música original: Robert Marcel Lepage
  • Distribució: DocsBarcelona Distribution