Cap de setmana de la Festa del Roser: 30 anys dels Gegants, Medalla de la Vila i l’Homenatge a la vellesa

04/05/2023

Els actes es van organitzar el cap de setmana passat, dins la Festa del Roser, el festiu local de Maçanet de la Selva, com és habitual

El cap de setmana passat, com cada any coincidint amb el pont del Festiu local de Maçanet de la Selva, va tenir lloc la celebració del 30è aniversari dels Gegants, l'acte d'atorgament de la Medalla de la Vila i el dinar d'homenatge a la vellesa.

La Colla Gegantera de Maçanet de la Selva va organitzar una exposició dels obsequis i materials utilitzats per fer els gegants, així com fotos i vídeos. Aquesta mostra va estar oberta al públic tot el cap de setmana a Can Felló i també es podrà visitar durant la Fira de pagès i artesania del cap de setmana vinent. Coincidint amb l'audició de sardanes a la plaça de l'Església, van estrenar la sardana d'en Piverd i la Roseta, els gegants de Maçanet de la Selva.

I la celebració culminant del seu aniversari va tenir lloc a la Pista Jardí, amb una desena de colles geganteres convidades des de la Catalunya del Nord a les més properes. En aquest acte es van presentar els nous gegantons de la Colla; el Tigre i la Bruixa; i l'Escola Sant Jordi de Maçanet de la Selva va estrenar el gegantó que han treballat durant tot l'any, el Drac.

Pel que fa a l'acte de la Medalla de la Vila, aquest any s'ha atorgat a Isabel Herraiz Solà, infermera i voluntària sociosanitària sota les entitats Associació Contra el Càncer de Maçanet (Junta AECC-Girona) i l'Associació Sociosanitària Isabel Solà. L'acte va tenir lloc el diumenge 30 d'abril al teatre La Societat en què es va realçar la trajectòria d'Isabel Herraiz des dels seus inicis al municipi, l'obertura de la Farmàcia Riera, el seu paper com a infermera i finalment, en els darrers anys, la dedicació a les entitats locals.

I finalment, després de tres anys sense poder organitzar-se a causa de les restriccions sanitàries de la Covid-19, dilluns 1 de maig va tenir lloc l'Homenatge a la vellesa. Aquest any s'ha recuperat el format prepandèmic, amb la missa a l'Església Sant Llorenç i el dinar popular al pavelló poliesportiu seguit de ball. En total, es van reunir 430 persones majors de 65 anys per gaudir d'un dia dedicat exclusivament a ells. Com cada any, es va homenatjar l'home i la dona més gran del municipi, que no hagi rebut ja aquest distintiu; el Sr. Josep Presas i la Sra. Dolors Soler.

Aquest cap de setmana, 6 i 7 de maig, tindrà lloc la 31a Fira de pagès i artesania, la festa petita del municipi. Consulteu les activitats programades per a tota la família i joves. 

 

Imatges: Ruben Garcia i Ajuntament de Maçanet de la Selva. 

Cap de setmana de la Festa del Roser: 30 anys dels Gegants, Medalla de la Vila i l’Homenatge a la vellesa