Campanya per a la protecció d'animals de companyia: a partir del 17 d'octubre

14/10/2022

Per fer la reserva, cal trucar al centre veterinari Vetàrea de Maçanet de la Selva

El pròxim dilluns, 17 d'octubre, s'inicia la campanya per a la protecció d'animals de companyia 2022. Consisteix en descomptes del 40% en la identificació i esterilització de gats i gossos domèstics, vàlid fins a esgotar existències. Per a concertar data cal trucar directament al centre Grup Tècnic Veterinari - Vetàrea, situada al Carrer Vidreres, 23 baixos de Maçanet de la Selva. Cal destacar que no es faran reserves prèvies i per fer la inscripció  caldrà efectuar el pagament. 

Els Ajuntaments han de portar un cens municipal d'animals de companyia en el qual s'han d'inscriure els gossos, els gats i les fures que resideixen de manera habitual al municipi. L'Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença d'Animals pretén regular les mesures que garanteixin una saludable relació dels animals amb les persones i fomentar la sensibilitat dels ciutadans i el seu respecte envers els animals a partir de la tinença responsable.

La identificació dels animals de companyia a Catalunya és obligatoria des de l’any 1998. Actualment el sistema emprat és el microxip. Es posa un sol cop, no s'esborra, no es perd i dura tota la vida. Implantar-lo és un moment i no causa dolor a l'animal i només el poden implantar els veterinaris. El microxip identifica l'animal i el seu propietari i serveix per buscar l'animal en cas de pèrdua. No identificar-los amb microxip i no inscriure'ls al registre censal pot comportar sancions des de 150€.

L'esterilització és la solució a la cria incontrolada dels animals domèstics, ja que la principal causa de l’abandonament d’animals són les ventrades no desitjades. Les principals raons per esterilitzar els animals de companyia són les següents:

• Millora la convivència amb els animals domèstics de companyia.

• Evita els hàbits de fugida durant el període de zel.

• No modifica aspectes de la seva intel•ligència ni provoca depressió.

• No és un procediment dolorós ni provoca patiment.

• Evita patologies del sistema reproductor tant en els mascles com en les femelles.

• Està indicada en algunes patologies del comportament.

Cuidar de l'entorn és cosa de tots #MaçanetPelMediAmbient 

Campanya per a la protecció d'animals de companyia: a partir del 17 d'octubre