Campanya “Els embornals no són papereres” per celebrar el Dia mundial del Medi ambient

05/06/2024

Les escoles i l’institut, juntament amb l’alcaldessa i regidors, han col·locat unes plaques a les clavegueres per sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania de no llençar-hi brossa

Avui, 5 de maig, se celebra el Dia mundial del Medi ambient i l'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha iniciat una campanya de sensibilització amb el lema "Els embornals no són papereres". Al llarg del matí, les escoles Sant Jordi i Les Arrels, l'Institut de Maçanet de la Selva, juntament amb l'alcaldessa, Natàlia Figueras, i el regidor de Medi ambient, Alfonso Bueno, i la regidora d'Educació, Rosa Casas, han col·locat unes plaques als embornals del municipi que fan esment a la campanya, recordant que "aquí comença el mar".

"La Brigada municipal rep moltes queixes sobre que la ciutadania hi llença brossa a les clavegueres, i aquest fet repercuteix directament a l'estat i qualitat de l'aigua, els rius i en definitiva al mar.L'àrea de Via Pública i la regidoria de Medi ambient han seleccionat una trentena d'embornals situats en zones de molta afluència amb l'objectiu de conscienciar que "els embornals no són papereres". En concret, les plaques s'han col·locat al voltant de l'Institut, la Llar d'Infants, l'Escola Sant Jordi, la zona esportiva, el CAP, els jardins municipals, la plaça de l'Església, la Biblioteca municipal, la plaça de l'Ajuntament i l'Escola Les Arrels.

"Cal informar de la importància de tenir un bon comportament amb relació als residus i les escombraries, i fer-ho amb els infants i joves és imprescindible", assegura el regidor de Medi ambient, Alfonso Bueno.

Campanya “Els embornals no són papereres” per celebrar el Dia mundial del Medi ambient