El nou festival “Maçanet Dona Veu” presenta un cartell protagonitzat per dones

23/03/2022

Del 3 al 5 de juny actuaran Martirio, Natalia Lacunza, Beth amb Laura Andrés i Judith Neddermann

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha presentat aquest matí el cartell artístic del nou festival “Maçanet Dona Veu”, on les dones cantants i intèrprets són les úniques protagonistes.

Es comptarà amb Martirio, que celebra 25 anys de "Coplas de madrugá", la magnètica Natalia Lacunza, Tranquila Celeste interpretant a Chavela Vargas, la cantant Beth i la pianista Laura Andrés amb el seu espectacle conjunt Natural Women, i Judith Nedderman presentant el seu darrer disc Aire. Totes elles actuaran els dies 3, 4 i 5 de juny al centre de la vila situada a La Selva (Girona), que ha fet una aposta clara i decidida per a la dinamització del municipi en l'àmbit cultural, associatiu i festiu.

El festival "Maçanet Dona Veu" neix per esdevenir amb el temps un espai per gaudir musicalment de diferents propostes artístiques adreçades a un públic molt ampli. Aquest esdeveniment és una invitació a tothom per tal de donar a conèixer un municipi, Maçanet de la Selva, que ben segur sorprendrà pel seu patrimoni, el seu paisatge, la seva gent, el seu comerç, restauració i la seva capacitat d'adaptar-se a les noves adversitats. L'alcaldessa de la vila, Natàlia Figueras, ha manifestat que "s'ha cregut oportú fer un gran esdeveniment fora de les festes tradicionals del poble que pogués esdevenir un punt de referència comarcal. Així doncs, el format d'un festival de música en el centre del poble és una oportunitat decidida per dinamitzar-lo comercialment i culturalment i posar-lo en el mapa com a referència".

La regidora d'Ensenyament i Festes, Rosa Casas,  afegeix que “en els darrers anys, el moviment feminista ha aconseguit fer-se lloc i aconseguir lluites que fins fa poc eren impensables. Tot i això, en el món cultural, el paper de les artistes dones encara és secundari. Com a exemples, podríem revisar qui són els caps de cartell dels grans festivals de música, a qui s'han atorgat els premis més importants dels darrers anys, en diferents àmbits o fins i tot qui lidera els grans equipaments, edificis i espais culturals. La resposta sempre són homes. És per aquest motiu que es presenta l'únic festival de música de Catalunya protagonitzat exclusivament per dones".

Programació:

·         3 de juny: Natalia Lacunza (23 h).

·         4 de juny: Tranquila Celeste (19 h) i Martirio (22 h).

·         5 de juny: Beth i Laura Andrés (20 h) i Judith Nedderman (22 h).

D'aquesta manera, el festival vol assolir un doble objectiu: donar visibilitat a l'esperit feminista del municipi i mostrar la gran qualitat de les dones artistes d'ara i sempre. Per aquest motiu el festival s'anomena "Maçanet Dona Veu", amb el doble sentit de donar protagonisme i visibilitzar les dones artistes.

Entrades a la venda al web de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva. (15 euros).

Fotos: Ruben Garcia.

El nou festival “Maçanet Dona Veu” presenta un cartell protagonitzat per dones