Mitja Distància, festival de teatre amateur

Del 6 al 15 de maig.

Amb el Festival Mitja-Distància volem rellançar la cultura teatral i fer-la arribar a tothom. És un festival fet des de la base per un equip d’apassionats pel teatre que ha elaborat la programació que teniu a les mans. Hi ha propostes de tot tipus i per a tots els públics, des de formacions a espectacles, fins a la cirereta del festival, el concurs ‘Xssst...’. Al grup motor, felicitar-vos per la feina i desitjar-vos molta merda. I a tots vosaltres, convidar-vos a participar i a gaudir del primer Festival de teatre amateur de Maçanet. Que comenci l’especle! 

Regidor de cultura, ciutadania i participació.

Programació Festival Mitja Distància

Divendres 6 i 13 de maig

  • Tast al matx d'improvisació per a joves a càrrec de Pau Bancells. - La Societat, de 19 a 20.30 h. Preu 5€

Ets jove i tens ganes de passar-t’ho bé? Vols gaudir d’un espai creatiu, de companyerisme i de respecte on poder imaginar i deixar fluir les teves idees? Doncs vine al tastet de matx d'improvisació organitzat per a joves de 16 a 25 anys on, des de la improvisació, podràs mostrar el teu enginy en un entorn segur. Dos equips en competició, que desconeixen els temes que se'ls proposaran i que només disposen de 30 segons cronometrats per esquematitzar el que han de representar a la pista per veure qui improvisa amb més gràcia.

 

Adreçat a joves d’entre 16 i 25 anys. No cal experiència prèvia.

 

  • Taller de teatre musical a càrrec de M. Àngels Salavedra. - La Societat, de 20.30 a 22.30 h. Preu 10€

Durant dues sessions es treballaran les cançons i les coreografies de “Mamma Mia” i “Dancing Queen” del grup suec ABBA, extretes del musical "Mamma Mia!". Un taller pensat per cantar i ballar en grup amb un objectiu en comú.A càrrec de M. Àngels Saavedra: actriu, ballarina i professora de teatre. Formada al Centre de Formació Teatral El Galliner de Girona. Ha cursat dansa contemporània al Nou Espiral de Salt i cursos de balls de saló. Forma part de les companyies Oriart (teatre musical), Excalibur (lluita escènica) i Increixendo (teatre de text).

Adreçat a persones amb ganes de cantar i ballar. No cal experiència prèvia.

 

Dissabte 7 de maig

  • Taller Escola de Circ Exprés a càrrec de Contaminando Sonrisas. - Placeta de Can Felló, D'11 a 14 h. Accés lliure. 

L’Associació Contaminando Sonrisas ens proposa un taller pensat per experimentar lliurement i submergir-se una mica més dins el món del circ. L’espai el formen diferents zones de tal forma que totes les activitats es podran realitzar de manera tranquil·la i segura. Una taller-escola destinat a totes les edats amb l’objectiu principal que cadascú s’endinsi en el món del circ a la seva manera.

 

Adreçat a tothom. No cal experiència prèvia

 

Taller per mirar-nos als ulls i re-conèixer com som, què fem, com ens relacionem, quins recursos tenim, com els fem servir i com ens sentim. Amb l’objectiu de re-conèixer, validar, valorar i ser conscients de com ens estimem.

Adreçat a famílies.

 

  • Grup de Teatre d'Arbúcies i Sant Hilari presenta "Terapèutic" i "Enigmàtic". - La Societat, a les 19 h. Preu 5€. 

El Senyor Peric pateix una singular malaltia mental, per això decideix visitar un prestigiós psiquiatre que voldrà estudiar aquest inusitat cas en una sessió sorprenent, on situacions inesperades s’alternaran amb les còmiques. “Terapèutic” és una comèdia que simultanieja l’insòlit amb l’absurd, una joguina teatral amb “anades d’olla” que pretén aconseguir somriures de complicitat en l’espectador, ja que la teràpia no és només pel personatge de l’obra, sinó també pel públic que passarà una bona estona i podrà evadir-se dels mals de cap de la quotidianitat.

“Enigmàtic” és una comèdia policíaca que parodia les obres de misteri. Tenim un assassinat en estranyes circumstàncies i els dos personatges que mai falten en una obra de suspens: el detectiu i el majordom. Un investiga l’altre i aquest sospita de l’un. Els dos t’atrapen en una trama sorprenent, sovint absurda, molt irònica i sobretot, divertida. Un gag en forma d’obra teatral d’intriga, on el veritable misteri és no saber de què estem rient.

En Jaume Fàbregas (en Met) i en Jordi Ferragut (en Fut) són dos actors amb dilatada experiència que s’enfronten a aquest veritable “tour de force” de posar en escena dos espectacles en una sessió única.

 

Diumenge 8 de maig

  • I Concurs “Xssst...”de teatre breu. - Pista Jardí, d'11 a 14 h. Entrada lliure. 

L’objectiu del I Concurs “Xssst...” de teatre breu és dinamitzar i promoure la creativitat artística entre els aficionats al teatre amateur. El concurs tindrà lloc diumenge 8 de maig de 2022 entre les 11 h i les 14 h a la Pista Jardí, dins el marc del Festival de teatre amateur de Maçanet de la Selva Mitja-Distància organitzat per la Regidoria de Cultura, ciutadania i participació de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva i hi haurà una selecció prèvia de les propostes.

 

  • Maçateatre presenta "Best Seller". - La Societat, a les 18 h. Preu 8€

Una obra de teatre que gira al voltant d’una idea tant simple, que espanta i entusiasma alhora: aplegar en una casa senyorial a tots els sospitosos d’assassinat (o va ser un suïcidi?) d’una escriptora de best sellers de, precisament, misteri. I juntament amb els presumptes culpables, els també presumptes policies. No hi ha més, no hi ha menys. Best Seller és un divertit “Cluedo” vivent, un modest homenatge a Agatha Christie, amb influències de “S’ha escrit un crim” i no dissimula l’evident inspiració en la pel·lícula “Knives Out”. Una combinació d’humor i suspens que pretén sorprendre i, sobre tot, entretenir.

Dissabte 14 de maig

  • Taller d'iniciació al clown a càrrec de Jordi Manyà. - La Societat, d'11 a 13 h. Preu 5€. 

Tens ganes de descobrir què vol dir ser clown? Doncs aquí tens una oportunitat per fer-ho! Durant dues hores, amb el joc com a fil conductor, buscarem el clown que tots tenim dins. Ho farem des de la mirada, el ritme i l'emoció. I si el trobem... el saludarem com vulguem!

Adreçat a persones adultes. No cal experiència prèvia

  • IncreiXendo de Sant Gregori "Mockinpott". La Societat, a les 20 h. 

Mockinpott és un ciutadà exemplar, feliçment casat, que paga puntualment els seus impostos i que mai no es fica en cap enrenou. Però de sobte, sense entendre perquè, l’empresonen i comença el seu patiment. Després de perdre-ho tot, dona, feina i diners, deambula amb en Salsitxa, un sense sostre, per institucions terrenals i celestials, però ni Déu no li fa cas. Al final Mockinpott s’haurà de conformar amb un altre destí. Una farsa, escrita als anys seixanta, amb humor àcid i tràgic alhora, al servei d’una punyent crítica social.

  • Taller familiar "Com explicar contes" de David Planas. - Gimnàs Escola Les Arrels, de 16 a 19 h. Preu 10€ per família. 

Un conte es pot explicar de moltes maneres, però sempre d'una manera conscient. Per què expliquem aquest conte; quan l'expliquem; on l'expliquem. En aquest petit taller farem una introducció per agafar confiança i eines per posar-nos davant d'un conte. Jugarem, compartirem experiències, i sobre tot, ens ho passarem molt bé. David Planas és un polifacètic actor, contacontes i productor. Format a l’Escola de Teatre El Galliner de Girona, és membre fundador de la Cia. Vadecontes, amb més de 1000 sessions de contes (per a infants i per adults) a les maletes.

 

Adreçat a famílies que els agradi explicar i contar contes

 

Diumenge 15 de maig

  • El Mirall de Blanes presenta "Garrí al forn amb compota de reineta". - La Societat, a les 18 h. Preu 5€

Aquesta proposta tot i estar presentada amb un embolcall un punt frívol i cabareter (música, dansa, humor…) es fa ressò dels temps que vivim, especialment, pel que fa a la reivindicació d’un veritable respecte i igualtat entre gèneres i opcions sexuals. Amb tot, ens volem afegir també a la denúncia d’una part de la societat contra els poders polític i  judicial i contra alguns estereotips patriarcals que consenten i relativitzen, encara massa sovint, comportaments violents i discriminatoris injustificables.

 

I Concurs “Xssst...”de teatre breu 

Bases reguladores del I Concurs “Xssst...”de teatre breu, dins el marc del Festival de teatre amateur de Maçanet de la Selva Mitja-Distància (pròximament s'anunciarà la programació). 

Bases del concurs

Grup motor: Pau Bancells, Albert Batallé, Beth Fors, Susi García, Iolanda Lapiedra i Jordi Manyà, entre d’altres.

Coordinació: Nene Coca.

Disseny imatge pòster: Susi García.