Docs del mes: Allò que no et mata...

Aquest gener recuperem les projeccions dels documentals del mes, respectant sempre les mesures COVID. L'últim divendres de cada mes us oferim l'estrena d'una pel·lícula documental al teatre La Societat. Mirades úniques a la realitat premiades als millors festivals i en versió original subtitulada al català. 

Divendres 25 de gener a les 19.30 al teatre La Societat
Gratuït

Allò que no et mata...

Bèlgica (2019). 84 minuts.

VO en francès, subtitulada en català.

La història

Amb 19 anys l’Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va citar dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança.

La història de l’Ada és narrada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es van sentir abans, durant i després. A poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida.

Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o d’una agressió sexual en què l’abusador no és un desconegut. La pel·lícula desconstrueix la imatge que encara tenim actualment del violador, alhora que posa en primer pla la qüestió del consentiment en les relacions sexuals. I, en aquest sentit, com un “breu” episodi traumàtic pot enfonsar-nos la vida. Allò que no et mata... no és només la història de l’Ada, sinó una contribució a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

 La directora

Alexe Poukine (1982) és directora i guionista. Després d'assistir a classes de teatre, va estudiar etnologia, cinema documental i escriptura de guions. Petites Morts, la seva pel·lícula de graduació, va ser seleccionada en diversos festivals internacionals. El seu primer llargmetratge documental, Dormir, dormir dans les pierres, es va projectar el 2013 en nombrosos festivals. Paral·lelament al rodatge del seu segon documental Allò que no et mata... (títol original: Sans frapper), està escrivint un llargmetratge de ficció.

Fitxa tècnica

Títol original: Sans Frapper – That Which Does Not Kill
Direcció: Alexe Poukine
Text: Ada Leiris
Producció executiva: Cyril Bibas
Producció: Centre Vidéo de Bruxelles - CVB, Alter Ego Production
Fotografia: Elin Kirschfink
Edició: Agnès Brukert
So: Bruno Schweisguth, Marie Paulus
Distribució: DocsBarcelona Distribution